ELEMENT OGENJ

V uvodnem delu Uvod v energijske skupine smo zgodovino in splošni pomeni energijskih skupin, sedaj pa je čas, da spoznamo vsakega posebej. V tem prispevku si bomo podrobneje ogledali prvi element Ogenj.

Gonilna energija – Ogenj

Prvi izmed elementov Ogenj že iz stare mitologije pa vse do danes predstavlja moč, preobrazbo, očiščenje in nenazadnje življenje. Ogenj je element, ki po zodiaku najbolj izstopa pri treh znamenjih in sicer Ovnu, Levu in Strelcu.

Za ljudi rojenih v teh znamenjih je značilno, da so resnično zelo “ognjeviti” in polni življenja.  Njihova radoživost, živahnost in veselje do vsega, kar počnejo je zelo pozitivna za okolico, vendar tudi velikokrat moteča za nekatere ljudi. Zakaj? Nezadovoljstvo s svojimi energijami in pogledi na življenje, negativna naravnanost, to so vse lastnosti ljudi, ki lahko postanejo negativno nastrojeni proti ognjenimi znamenji.

Ogenj

Pri ljudeh rojenih v ognjenem znamenju je značilna ustvarjalnost, ki lahko v pravih kombinacijah resnično sije v vseh svojih potencialih. Prav tako so ti ljudje samozadostni z veliko mero spontanosti in neizmerno energijo življenja. Vedno poizkušajo ostati pozitivni in se ne dajo prepričati s strani okolice.

Sam element ogenj na postavitev v telesu prevladuje v glavi, kjer pridejo ti ognjeni procesi najmočneje do izraza. Torej misel, volja in razum, kar naredi smiselno vse, kar smo prebrali predhodno. Ta element je prisoten tudi v drugih delih telesa in simbolizira ter povzroča gibanje, željo po spremembah in dejanja, ki vključujejo tveganje. V primeru, da oseba ima v telesu presežek ognjenega elementa se to odraža v nenehni žeji, krvavitvami iz nosu, nasilnost in impulzivnostjo.

“Neil Armstrong, prvi človek na luni je imel prevladujoči element ogenj, saj je bil rojen v znamenju Leva.”

Prav tako so osebe v ognjenem znamenju najbolj seksualno močne osebe, saj imajo neizmeren vir seksualnosti in vsako drugo znamenje, ki se dotakne oziroma izkusi to energije, prejme navdih in dodatno energijo življenja. Torej v tem primeru gre zahvala ognju. Zakaj? Tisti, ki to prejmejo, so kasneje zgled ostalim zaradi svojih trdnih moralnih idealov.

Kaj pa so slabe strani te ognjevitosti? Sebičnost in zelo velik ego, sta lahko v nekaterih primerih problem in posledično prihaja do prevelike vneme in agresivne energije pri doseganju svojih ciljev. Takrat mora okolica proti njim stopiti odločno, da brzda ta ogenj, saj je “žerjavica” zelo nevarna, da uide iz ognjišča.

Torej ognjena znamenja so vesela, motivirana, polna življenja – dobra družba, da prinese prepotrebno energijo v okolico. Vendar, ko postanejo preveč ognjeviti, se je bolje umakniti in jih pustiti, da se ohladijo.

Preberite si še:

ZODIAK – energijske skupine 1. del

Kaj je karmični dolg

Kako delujejo čakre

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja