KAKO DELUJEJO ČAKRE?

Čakre ali energijska središča so naše povezovalne točke, skozi katere kroži energija. Vrtijo se okoli sebe kot kolesa, od tod tudi indijski izraz čakra = kolo.

V bistvu so to vrtinci energije, ki prežemajo celotno auro, ter vsa njena telesa. Delujejo tako na fizično telo, kot na miselne, čustvene, intuitivne, duhovne in energetske funkcije.

Preko čaker vstopata v fizično telo kozmična in zemeljska energija, izstopa pa energija, odvisna od energijskih dogajanj v telesu, ki so povezana z doživljanjem okolja.

Kadar čakre ne deluje usklajeno in pravilno, se to na energijski ravni odraža v aurični barvi, na fizični pa kot bolezen ali bolečina.

Vedno so v parih, odprte spredaj in zadaj s svojo kvaliteto. S kombinacijo medsebojnega prežemanja zavesti in fizičnega telesa postanejo čakre centri aktivnosti za sprejemanje, predelavo in posredovanje življenjskih energij.

Naše telo ima sedem glavnih čaker, ki potekajo navpično od začetka hrbtenice do vrha glave, ter ustrezajo žlezam endokrilnega sistema in različnim telesnim dejavnostim in organom. Sicer pa imamo takšnih energijskih vrtincev zelo veliko.

Psihološko čakre ustrezajo glavnim področjem našega življenja:

  • preživetje,
  • seks,
  • moč,
  • ljubezen,
  • komunikacija,
  • domišljija,
  • duhovnost.

Vse premalo običajno upoštevamo pomembnost čaker in vplive nanje. Njihovemu pravilnemu delovanju prištevamo lastnosti in vplive barv, dragega kamenja, zvoka, božanstva, trav in zelišč, esenc, eteričnih olj, planetarnih vplivov, Angelov in še mnogo drugih delovanj.

čakre

O vsaki posamezni čakri bi lahko napisali celotno knjigo, kar pa nikakor ni namen na tej strani.

Pred vami je samo kratek vpogled v svet energijskih centrov. Ko jih pričnemo odkrivati, spoznavati in se zavedat njihove pomembnosti, ko smo pripravljeni za njihovo pravilno delovanje kaj storiti, šele takrat se pred nami prične odvijat klopčič naših vprašanj, misli, čustev, delovanj in njihove pomembnosti ter veličine!

Običajno komaj takrat poiščemo in izberemo primerno in pravilno samopomoč, pomoč, terapijo, zdravljenje, nasvet in informacijo o njihovem delovanju. Ob skrbnem upoštevanju teh vplivov in pravilnem načinu uravnoteženega življenja se bodo naše čakre vrtele z primerno, enakomerno hitrostjo, kar se vsekakor odraža na našem telesu, umu, zdravju in dobrem počutju. Vsekakor pa smo izključno samo mi tisti, ki smo odgovorni za pravilno delovanje naših energijskih centrov.

Gradivo povzeto po literaturi:
Adrian Predrag Kezele, Aleksandra Hampamer ( Integralna meditacija ), Judith Orloff ( Pozitivna energija ), Vasant Lao ( Ajurveda ), Brian Duncalf ( Kako uspešno opravimo vsak izpit ), ter po lastnih izkušnjah in spoznanjih.

Preberite še:

Kaj je karmični dolg

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja